Projekt Utanför/Innanför

image

Att Stå utanför och Titta in

Jag och StationsOrkestern erbjuder en konsert bestående av egenproducerad text och musik som blir som ett samtal bortanför kallprat och skyddsnät. Där det ibland blir kantigt och rått och ibland mjukt och varmt, precis som livet. Självklart på det sättet som vi föredrar att leva det , med humor och med glimten i ögat!

Jag vill med mina texter nå ut och försöka avstigmatisera bilden av psykisk ohälsa.
Fortfarande går många människor omkring och vågar inte prata om hur de verkligen mår. Ryggont och huvudvärk snackar vi vitt och brett om medan vår mentala hälsa förblir hemlig. Skulle vi tidigt få bukt med denna blockering så kanske många andra komplexa samhälls-problem också kunde lösas?

Idag när utanförskapet har blivit så tydligt , med stängda gränser, EU emigranter och våra hemlösa, så är detta viktigare än någonsin.
Vem är innanför och vem är utanför? Förändras vårt mänskliga värde efter omständigheterna vi råkar befinna oss i för tillfället?

Stort tack för att ni tog er tid att läsa detta!
Ser fram emot att ni hör av er.
MVH /

Thomas Björklund

 

 

Hur och var ?

 

Denna föreställning kan skräddarsys lite efter hur och var vi uppträder.
På en skola t.ex så pratar jag lite mer om hur det kan vara att ha några eller någon familjen med funktionsnedsättningar, och hur det kan vara att inte känna sig som alla andra.
Rädslor, osäkerhet och den inneboende glöden.

För de äldre på t.ex träfflokaler, bibliotek eller i föreläsningssammanhang berör vi även känslan av utanförskap, svårigheter med relationer och hur våra rädslor skyddar men även hindra oss att leva det liv vi egentligen vill. Vi belyser även hur vårt människovärde kan förändras i en handvändning.

Bandet kan presenteras i ett lite mindre skrymmande samt akustiskt format lika väl som ett fullfjädrat festivalband med rök och ljus.

I brist på utrymme eller för ännu intimare sammanhang kan vi även uppträda i ett duo-fomat.

Maila gärna om ni några frågor ideer eller bara vill veta priser.info@thomasbjorklund.com

Facebook Comments Box