StationsOrkestern

StationsOrkestern

Jag är otroligt stolt och lyckligt lottad som får äran att arbeta med detta ihopplock av musiker som alla är solister och artister på sitt håll. StationsOrkestern kan snarast kallas för ett musikaliskt kollektiv där sättningen kan förändras ifrån gång till gång.

Att sjunga låtar på egen hand är kul men att ha ett helt band bakom sig är som att komma hem. Musiken är minst lika stor budskapsförmedlare som texten. Den visar vägen och skapar bilder .

 

Klas Eriksson

image

Thomas musikaliska högra hand och följeslagare. En trombonist, tubaist och basist född och uppvuxen i Bålsta, numera bosatt i Järfälla. Efter Musikhögskolan i Stockholm har han bland annat spelat med Lee Hazlewood, Big Band Splash, Stockholm Vodou Orchestra, Jakob Norgren Jazz Orchestra, Wärmlands Sinfionetta och Rockaphones. Hans stora inspiration kommer från New Orleans och han reser aldrig någonstans utan sin avloppsrensare.

 

Robin Englund

image

Gitarrist och gitarrpedagog utbildad vid SMI. Han är en mångårig medlem i Uppsala University Jazz Orchestra, under ledning av Ulf Johansson Werre och är även verksam i Robin Englund Bluesband, samt Rickard Arnberg Band. Han har bland annat spelat i Berwaldhallen och Stockholms Konserthus och har inte bara svart axelband till gitarren utan även svart bälte i ju-jutsu.

Magnus Werner

image

spelar trombon, tuba och piano och undervisar på wiks folkhögskola utanför Uppsala. Utbildad på kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Har spelat med bla. Blue house jazz orchestra, Håkan Broström new places, Mats Holmquist stora stygga, Norrbotten Big band, Ann-Sofi Söderqvist jazz orchestra samt många andra storband i Stockholmstrakten. Blir även då och då utsatt för att vara kapellmästare och/eller arrangör i alla möjliga, och ibland omöjliga sammanhang.

Stefan Carlberg

image

spelar piano och hammondorgel. Efter sina studier på Musikhögskolan i Stockholm har han varit verksam som musiker. Spelar med bl.a Glenn Miller Orchestra och sin egen grupp Mycel.

Mikael Nitsche

image

Född och uppvuxen i Höga Kusten i Västernorrland, men bor sedan 2014 utanför Stockholm. Utbildad vid Musikhögskolan i Piteå med trummor och slagverk som sitt gebit har han spelat alltifrån militärmusik, jazz, klassiskt och storband till rockabilly, country, pop, rock och punk. Främst verksam med den egna experimentella kompositörsduon Synkronosaurus och jazzrockbandet Moska, men har även kompat välkända artister som Eddie Oliva, Babben Larsson och Lill Lindfors.

Facebook Comments Box